Sandstone Trio

Sandstone Trio i studion (2)Tisdag den 28 november kl 19:00
Plats: Tangenttryckaren, Östra Långgatan 45, Varberg
Entré Medlemmar 150:- Övriga 200:-
Ej förköp. Enbart köp på Tangenttryckaren
Begränsat antal platser

Fröet till Sandstone Trio planterades i Varberg när pianisten Jan Melén ringde Hallands Nyheters jazzrecensent Martin Erlandsson och ville ha en bedömning av sin demo, men istället fick en trummis att lira med i sin lilla garagestudio. Efter att ha gjort egna inspelningar med flera basister tillkom nyinflyttade Per Råman.

Standards, ibland i latinskrud, blandas med enstaka original av Jan Melén. Influenser hörs från Bill Evans och Keith Jarrett. Namnet kommer från studions adress Sandstensbacken och är även en blinkning till Miles Davis ”Milestones”.

Jan Melén, piano, Per Råman, bas och Martin Erlandsson, trummor