Medlemskonsert

Tisdag den 12 dec kl 19.00
Plats: Folkets Hus, Varberg

Gothenburg City SixMedlemmarna i Jazz Corner inbjöds till denna konsert. Vi åt en god julmacka med något att dricka till. Jazz Corner bjöd som vanligt på musiken. I år kom ett band från Göteborg, Gothenburg City Six med sitt program ”Rhapsody in Jazz – från Morton till Mulligan, en jazzmusikalisk tidsresa från 1910 till 1960″.

Bandet består av rutinerade jazzmusiker från några av Göteborgs ledande band och som har spelat tillsammans i många år.
Läs mer om medlemmarna

Gothenburg City Six bjuder på både välkända och mera sällan hörda jazzklassiker, svängigt och stiltroget framförd musik av bland andra Buddy Bolden, Jelly Roll Morton, Bix Beiderbecke, Duke Ellington, Count Basie, Charlie Parker, Dizzy Gillespie, Gerry Mulligan och Antonio Carlos Jobim.

En viktig inspirationskälla är Kansas City Seven som utgjorde kärnan i Count Basies legendariska orkester från 30-talet med bland andra Buck Clayton, Lester Young och Jimmy Rushing. Deras tidsperspektiv var riktat  både mot den äldre jazzen men också framåtblickande mot den gryende moderna jazzen.

Foto: Stefan Alkhagen

Foto: Stefan Alkhagen