Vivian Buczek – Ella Lives

Karl-Martin Almqvist, ts

Karl-Martin Almqvist

vivianbu3

 

 

 

 

 

 

Fredag den 20 april kl 19:00
Varbergs Teater

2017 var det 100 år sedan Ella Fitzgerald föddes och Jazz Corner passade på att hylla henne med Vivian Buczek och Martin Sjöstedt Trio. Vivian är en av våra främsta jazzsångerskor med en enastående bredd och känsla. I april förra året släppte hon sitt 5.e album, med sin största inspirationskänsla, Ella Fitzgerald, men med sitt eget sound.

Allt började när hennes far gav henne den legendariska skivan ”Ella in Berlin”. ”Omedelbart blev jag förtrollad av den sammetslena rösten, känsligheten och lugnet varvat med det glada, hejdlösa svänget och temperamentet. Från första ögonblicket jag hörde henne så visste jag att det var samma sak jag ville göra resten av mitt liv.”

Vivian Buczek, sång, Martin Sjöstedt, piano, Karl Martin Almqvist, tenorsax, Hans Aronsson, bas, Johan Löfcrantz Ramsay, trummor.

http://www.vivianbuczek.com/