Sommarjazz i Societetsparken

TOBB, The Orchestra Big Band

Tisdag 25 juni Derupeto Quartet,
Onsdag 26 juni The Orchestra Big Band,
Torsdag 27 juni Swing Brothers,
Fredag 28 juni Rebecka Törnqvist

Konserterna börjar kl 19

Läs mer:
Parkmusiken 2019
HN skriver om Parkmusiken

Derupeto är en svängig konstellation med suveräna virtuosa musiker från Brasilien, Moçambique och Sverige.

Kärleken till improviserad musik är bandets gemensamma grund och kompositionerna blandar groove och jazz med bländande improvisationer i en musikalisk smältdegel.

Bandet består av Rubem Farias (Brazil), bas, Deodato Siguir (Mocambique), trummor och sång, Peter Knudsen, piano och Tobias Grim, gitarr.

The Orchestra Big Band är ett nybildat storband från Göteborg. De blandar traditionell storbandsmusik med moderna inslag. Gärna arrangemang från egen penna. Bandet har knutit till sig Erik Gullbransson som konstnärlig ledare. I Erik hittar man också en av Sveriges bästa crooners. Bandet har som utpräglad målsättning att ge en underhållande föreställning. Musikerna har en gedigen storbandserfarenhet som skapar ett gott sväng. Bandet har redan lovordats.

Swing Brothers  
– ett måste för swingälskaren!

Swing Brothers bildades år 2004 av fem mästerliga jazzmusiker från Göteborg och Borås.

Bandet spelar oemotståndlig småbandsswing med kluriga arr och ibland några stänk bebopkrydda eller caribian hot spice.  Rytmsektionen är otroligt tajt med ekvilibrister på gitarr, bas och trummor, och de båda blåsarna är otroligt samspelta, drivna solister och duktiga arrangörer.

År 2005 kom det stora lyftet när orkestern (då under namnet ”Mystos Jazzorkester”) kammade hem segern i den riksomfattande tävlingen i Klassisk Jazz. Gruppen bytte därefter namn till det stilmässigt mer adekvata Swing Brothers och har sedan dess utvecklats än mer till ett av Sveriges mest välrenommerade och populära band inom den klassiska jazzen.

Orkestern har samarbetat med bl.a. pianisten Sven-Erik Dahlberg, saxofonisten Klas Lindquist, multiinstrumentalisten Gunhild Carling, jazzsångerskan Elin Wrede, vibrafonisten Lars Erstrand och den amerikanske saxofonisten/klarinettisten Bob Wilber.

Anders Winald, gitarr, Börje Moberg, kontrabas, Johnny Korner, altsax, sopransax, tenorsax o klarinett, arr, Magnus Bylund, trombon o sång, arr, Hasse Skoog, trummor.

Rebecka Törnqvist ger en konsert med maken Per ”Texas” Johansson (klarinetter/saxofoner), den tidigare Real Group-sångerskan Margareta Bengtson (harpa),  Johan Lindström (gitarr/piano) och Konrad Agnas (slagverk).