Tonbruket inledde vårsäsongen

 

Onsdag 19 februari kl 19:00
Varbergs TeaterTonbruket

 

Gruppen Tonbruket bildades av Dan Berglund, basist i Esbjörn Svensson Trio, och Johan Lindström, som samarbetat med Elvis Costello och Anne Sofie von Otter. Redan för debutalbumet ”Dan Berglund’s Tonbruket” får bandet en Grammis i kategorin årets jazz. Sedan dess har det blivit tre album till – alla kritikerhyllade och älskade av en växande fanskara.

De har tagit emot flera Grammisar för bästa jazzalbum. Förra året blev de utsedda till årets grupp vid Sveriges Radios Jazzkattgala. Tonbruket smälter samman jazz, progg, fusion och nordiskt vemod med rymdklanger och gatusorl i en härlig blandning.

Martin Hederos piano, keyboards, violinlandning, Johan Lindström gitarr, pedal steel, keyboards, piano, Dan Berglund bas, Anders Werliin trummor.

Foto: Stefan Alkhagen